Zurich Wybiera Guidewire Na Dostawcę Systemu Obsługi Szkód

Szwajcarski ubezpieczyciel planuje kompleksową transformację w celu wsparcia wielokanałowej komunikacji z klientami
ZURYCH Szwajcaria LONDYN Wielka Brytania i FOSTER CITY Kalifornia USA, 20 kwietnia, 2015

Zurich Insurance Company Ltd., Switzerland i Guidewire Software, Inc. (NYSE: GWRE) ogłosiły wybór Guidewire ClaimCenter® jako nowej platformy dla wszystkich obszarów biznesowych firmy Zurich Switzerland. Wdrażanie nowego rozwiązania prowadzone będzie przy wsparciu EY, członka programu Guidewire PartnerConnect™.

W ramach strategicznych działań ukierunkowanych na zapewnienie obsługi klienta spełniającej obecne i przyszłe potrzeby, Zurich Switzerland poszukiwał nowoczesnego systemu, który umożliwiłby wielokanałową interakcję z klientem oraz pozwoliłby udoskonalić proces obsługi i podnieść jego wydajność. Po poszukiwaniach oceniła, że system Guidewire ClaimCenter jest stabilny i sprawdzony i można go z łatwością zintegrować z obecnie wykorzystywanymi rozwiązaniami, a dzięki temu usprawnić interakcję z klientami wieloma kanałami.

ClaimCenter umożliwi firmie Zurich Switzerland:

• wzmocnienie zaangażowania klientów;

• zapewnienie nowoczesnego systemu wspierającego klientów przez wszelkie kanały komunikacji, w tym wiele opcji samoobsługi;

• szybszą interakcję z klientami;

• wprowadzenie systemu obsługi szkód we wszystkich obszarach działalności, zwiększając ich skuteczność i wydajność.

„Jesteśmy przekonani, że Guidewire ClaimCenter to platforma, dzięki której będziemy mogli zapewnić klientom usługi najnowszej generacji w zakresie obsługi szkód,” powiedział Max Schönholzer, dyrektor ds. obsługi szkód w firmie Zurich Switzerland. „Większe zaangażowanie klientów wpłynie także na skuteczność działań naszych pracowników.”

„System ClaimCenter, który jest oparty na najnowocześniejszych rozwiązaniach, pozwoli nam udoskonalić procesy obsługi, podnieść ich wydajność, spojrzeć z nowej perspektywy na nasze podejście do świadczonych usług oraz je ulepszyć,” dodał Christoph Borgmann, dyrektor ds. operacyjnych w Zurich Switzerland. „Rozwój i aktualizowanie systemu przyczyni się do transformacji naszej firmy oraz sprawi, że pozostaniemy na bieżąco ze stale zmieniającymi się trendami w technologii.”

„W EY jesteśmy bardzo dumni, że zostaliśmy wybrani na zaufanego partnera Zurich przy wprowadzaniu nowego systemu. Dzięki wyborowi Guidewire Zurich nadal będzie odgrywać wiodącą rolę, dokonując kompleksowej transformacji poprzez rozwiązania technologiczne, co zapewni firmie przewagę konkurencyjną w dynamicznie rozwijającej się branży ubezpieczeniowej,” stwierdził Achim Bauer, partner EY w zakresie globalnej obsługi klienta dla Zurich Insurance Group.

„Cieszymy się, że firma Zurich Switzerland wybrała Guidewire na swojego partnera w zakresie obsługi szkód,” powiedział Keith Stonell, dyrektor zarządzający Guidewire, EMEA. „Jesteśmy dumni z sukcesów innych podmiotów Zurich, do których się przyczyniliśmy i cieszymy się, że będziemy mogli pracować z zespołem szwajcarskim nad dalszym udoskonalaniem jakości obsługi klienta w tej firmie.”

ClaimCenter® firmy Guidewire jest czołowym systemem kompleksowej obsługi szkód, który stworzono od podstaw, aby sprostać specyficznym potrzebom współczesnej działalności w segmencie ubezpieczeń majątkowych. Dzięki elastycznym regułom działania ClaimCenter, komórki zajmujące się obsługą szkód mogą określać, wdrażać i nieustannie doskonalić preferowane metody obsługi szkód w celu optymalizacji i monitorowania tych procesów. Oprogramowanie ClaimCenter jest powszechnie stosowane przez firmy ubezpieczeniowe różnej wielkości i o zróżnicowanej ofercie produktowej. Umożliwia ono poprawę szybkości i dokładności działania, zmniejsza koszty likwidacji szkód oraz umożliwia aktywne zarządzanie nimi. Rozwiązanie ClaimCenter jest dostępne jako samodzielny system lub w ramach pakietu Guidewire InsuranceSuite™. System umożliwia integrację z dotychczasowymi systemami ubezpieczyciela bądź z aplikacjami dostawców zewnętrznych.

O firmie Zurich Insurance