Grupa P&V wdraża produkt Guidewire do zarządzania szkodami

System ClaimCenter firmy Guidewire służy podniesieniu efektywności działania i umożliwia przejrzystą obsługę szkód z punktu widzenia klientów i pośredników
BRUKSELA Belgia i LONDYN Wielka Brytania, 20 września, 2016

Grupa P&V, belgijska spółdzielcza grupa ubezpieczeniowa, oraz Guidewire Software, Inc. (NYSE: GWRE), dostawca oprogramowania dla firm ubezpieczeniowych, ogłosiły dzisiaj, że Grupa P&V uruchomiła Guidewire ClaimCenter® - nowy system zarządzania szkodami. Jego wdrożenie przebiega w kilku fazach: prywatne i komercyjne ubezpieczenia komunikacyjne są w fazie produkcji, natomiast prywatne i komercyjne ubezpieczenia majątkowe są w trakcie wdrażania.

Grupa P&V wybrała system ClaimCenter, jako techniczny fundament docelowego modelu operacyjnego. System jest elastyczny i łatwo dostosowuje się do zmieniających się potrzeb rynkowych. Czynnikiem, który wpłynął na decyzję o wyborze, była kwestia wyraźnego stałego inwestowania przez dostawcę w rozwiązania techniczne rozwoju produktów.

– Mimo że jesteśmy dopiero w trakcie uruchamiania ClaimCenter, już teraz widzimy, że system jest elastyczny i łatwy w obsłudze dla naszych pracowników – mówi Isabelle Coune, dyrektor ubezpieczeń non-life, członek Komitetu Zarządczego Grupy P&V. – Transparentność, którą oferuje system, pozwala nam również dokładniej ocenić stosunek rzeczywistych odszkodowań do pierwotnych szacunków.

ClaimCenter umożliwia Grupie P&V:

• zwiększenie przejrzystości procesu dotyczącego szkód, co umożliwia bardziej skutecznąi proaktywną likwidację szkód;

• oferowanie pracownikom, pośrednikom i agentom bardziej intuicyjnego i prostszego systemu obsługi szkód;

• zwiększenie wydajności likwidacji szkód dzięki automatyzacji.

– Nasze zespoły - informatyczny i operacyjny - ciężko pracowały nad wdrożeniem ClaimCenter i z pewnością było warto – komentuje Marc Beaujean, odpowiedzialny za zasoby, zmiany i marketing w Radzie Dyrektorów Grupy P&V. – Jesteśmy bardzo zadowoleni z wyboru ClaimCenter; wiemy, że znajdujemy się w dobrym miejscu do tego, aby dalej rozwijać swoje usługi stosownie do szybko zmieniających się potrzeb rynkowych.

– Gratulujemy Grupie P&V uruchomienia ClaimCenter – powiedział Sheridon Glenn, wiceprezes odpowiedzialny w Guidewire Software za doradztwo lokalne w regionie EMEA (Europa, Bliski Wschód, Afryka). – Podziwiamy zdolność P&V do łączenia swojej silnej, wyróżniającej się belgijskiej marki, z wypracowywaniem nowatorskich rozwiązań spełniających stale ewoluujące potrzeby klientów, agentów i pośredników.

O P&V

Grupa P&V to spółdzielcza grupa ubezpieczeniowa z Belgii. Oferuje rozwiązania ubezpieczeniowe klientom indywidualnym, firmom i instytucjom wykorzystując różne kanały dystrybucji oraz różne marki. Więcej informacji znaleźć można na stronie www.pv.be.