Guidewire Software Powiększa Centrum Programowania w Krakowie

Polscy programiści filarem dalszego rozwoju działalności
KRAKÓW Polska i LONDYN Wielka Brytania, 26 września, 2016

Guidewire Software, Inc. (NYSE: GWRE), dostawca oprogramowania dla firm ubezpieczeniowych, poinformował dziś o planowanym powiększeniu Regionalnego Centrum Programowania w Krakowie o dodatkową powierzchnię biurową w odpowiedzi na rosnącą liczbę pracowników. W latach 2016-2017 Guidewire zamierza powiększyć zespół o 60 osób.

Krakowskie centrum zostało otwarte w 2015 r., aby zaspokoić rosnące zapotrzebowanie ze strony klientów na całym świecie. Centrum Programowania Guidewire w Krakowie to ósmy – po Kalifornii, Massachusetts, Pensylwanii, Karolinie Południowej, Dublinie, Tokio i Toronto – ośrodek tego rodzaju. Obecny zespół to grupa 30 utalentowanych programistów z regionu. Powiększenie tego centrum umożliwi spółce Guidewire dalszą globalną ekspansję w zakresie usług programistycznych z naciskiem na kluczowe moduły platformy Guidewire Insurance Platform™.

— Jesteśmy bardzo zadowoleni z jakości pracy i umiejętności naszego zespołu w Krakowie. Decyzja o utworzeniu ósmego globalnego Centrum Programowania w Polsce zdecydowanie przyniosła naszym klientom i firmie wiele korzyści — stwierdził Ali Kheirolomoom, dyrektor ds. produktów Guidewire Software. — Powiększając ten zespół, będziemy mogli dostarczać klientom wartościowe innowacje zgodnie z naszymi planami rozwoju produktów.

— Znakomita praca tego zespołu sprawiła, że decyzja o zwiększeniu zatrudnienia nie była trudna — przyznał Dan Lonborg, starszy dyrektor kierujący pracą inżynierów oprogramowania na Europę, Bliski Wschód i Afrykę w Guidewire Software. — Celem firmy Guidewire jest dostarczanie przedsiębiorstwom ubezpieczeniowym jak najlepszego oprogramowania, pozwalającego dostosowywać działalność do szybko zmieniającej się sytuacji w branży i odnosić sukcesy. Nasz zespół w Krakowie odgrywa i nadal będzie odgrywał w tym ważną rolę.

Guidewire poszukuje obecnie doświadczonych, wysoko wykwalifikowanych specjalistów na następujące stanowiska:

• tester oprogramowania,

• menedżer produktu,

• inżynier oprogramowania.

Szczegóły dotyczące rekrutacji są dostępne pod adresem: https://careers.guidewire.com/