IKOR Dołączył Do Programu Guidewire PartnerConnect™

Niemiecka firma doradcza w branży zaawansowanych technologii została najnowszym partnerem programu PartnerConnect Affiliate
HAMBURG Niemcy i LONDYN Wielka Brytania, 19 lipca, 2017

​IKOR Management- und Systemberatung GmbH (IKOR), niemiecka firma konsultingowa oraz Guidewire Software, Inc. (NYSE, GWRE), dostawca oprogramowania dla firm ubezpieczeniowych, poinformowały dziś o przystąpieniu IKOR do programu Guidewire PartnerConnect™ w charakterze członka Consulting alliance na poziomie Select.

IKOR oferuje usługi konsultingowe w dziedzinie technologii informatycznej, organizacji i strategii na niemieckim rynku ubezpieczeniowym. Firma specjalizuje się w optymalizacji i rozbudowie produktów Guidewire, a także rozwiązaniach API i InsurTech. IKOR zapewni wsparcie techniczne firmom ubezpieczeniowym wdrażającym podstawowe systemy Guidewire, pomagając w zwiększaniu sprzedaży i dostarczając technologii, dzięki którym firmy ubezpieczeniowe mogą skuteczniej docierać do klientów.

„Cieszymy się bardzo z informacji o dołączeniu naszej firmy do grona partnerów Guidewire,” stwierdził Lars Ackermann, dyrektor naczelny IKOR. „Choć wiele niemieckich firm ubezpieczeniowych używa tradycyjnych systemów informatycznych, korzyści wynikające z wdrożenia standardowego oprogramowania alternatywnego, takiego jak pakiet Guidewire InsuranceSuite™, budzą wyraźne zainteresowanie. Dzięki współpracy z Guidewire możemy pomagać firmom ubezpieczeniowym w ocenie korzyści, jakie może im przynieść wdrożenie nowoczesnej platformy IT.”

„Z ogromną satysfakcją witamy firmę IKOR jako nowego partnera Consulting w programie PartnerConnect,” powiedział Steve Doss, dyrektor Global Alliances, Guidewire. „Dla Guidewire najważniejszy jest sukces każdego wdrożenia. Dzięki przystąpieniu IKOR do programu PartnerConnect zwiększą się nasze możliwości dostarczania naszych produktów niemieckim odbiorcom na rynku ubezpieczeniowym. Rynek ten ma strategiczne znaczenie dla Guidewire.”

Partnerzy Guidewire PartnerConnect - Consulting zapewniają naszym klientom usługi doradcze w zakresie transformacji biznesu, strategii, wdrożenia oraz związanych z tym usług. Uzupełniając naszą ofertę usług doradczych, partnerzy Guidewire zapewniają dodatkowych konsultantów, przeszkolonych przez instruktorów Guidewire i posiadających stosowne certyfikaty.