Gratulacje Guidewire Dla Zdobywców Nagród Innovation W 2017 Roku - Admiral Group, Basler, Metlife Auto & Home I Tokio Marine Nichido

Wyróżnienie dla firm, które najlepiej zaprezentowały korzyści biznesowe i informatyczne uzyskane dzięki zastosowaniu produktów Guidewire
LAS VEGAS – KONFERENCJA CONNECTIONS 2017, 15 listopada, 2017

Guidewire Software, Inc. (NYSE: GWRE), dostawca oprogramowania dla firm ubezpieczeniowych, gratuluje sukcesu zdobywcom nagród Innovation w 2017 roku, firmom Admiral Group plc., Baloise Insurance (Szwajcaria), MetLife Auto & Home® oraz Tokio Marine & Nichido Fire Insurance Co., Ltd./Tokio Marine & Nichido Systems Co., Ltd. Tegoroczne nagrody przyznano firmom, które w nowatorski sposób reagują na potrzeby rynku i zmieniające się oczekiwania klientów. Wyniki konkursu zostały ogłoszone podczas XIII dorocznej konferencji Connections 2017, zorganizowanej przez Guidewire.

W 2017 roku nagrody otrzymali:

Admiral Group plc – Program Bolt umożliwił firmie Admiral przeprowadzenie największej transformacji w swej historii. Program pozwala na oferowanie polis wieloproduktowych, zapewnia strategiczną elastyczność, efektywność operacyjną oraz lepszy poziom obsługi dzięki modernizacji.

Analiza celów strategicznych w firmie Admiral wskazała na potrzebę nowej technologii, która pozwalałaby na wprowadzanie innowacyjnych produktów bez konieczności zmian w obszarze IT. W ramach inicjatywy firma wdrożyła rozwiązania PolicyCenter®, BillingCenter firmy Guidewire, internetowe systemy ofertowania, dokumentacji (z wglądem online), płatności, nowy system obsługi roszczeń, magazynowania, infrastruktury i migracji danych.

Transformacja przyniosła firmie Admiral liczne korzyści, takie jak:

• Możliwość szybkiego dodawania nowych produktów;

• Włączenie nowej strategii cenowej i efektywnego pozyskiwania klientów za pomocą nowej funkcji wyszukiwania kierowców i dzięki lepszemu wykorzystaniu już zgromadzonych danych do ofert;

• Wykonywanie skryptów na ekranie w celu usprawnienia kontaktów z klientami oraz

• Krótszy czas szkoleń dzięki bardziej intuicyjnym systemom i możliwości udostępniania ekranu innym działom.

Firma Admiral korzysta z oprogramowania PolicyCenter i BillingCenter od 2015 roku.

Więcej informacji o firmie Admiral można znaleźć na stronie www.admiralgroup.co.uk.

Baloise Insurance (Szwajcaria) Ltd. – Wdrożenie przez firmę Baloise innowacyjnego systemu „Quote & Buy” Guidewire Digital skraca do 60 sekund czas od złożenia oferty do zawarcia umowy.

Baloise jako pierwsza firma ubezpieczeniowa w Europie rozpoczęła wdrażanie portalu Quote & Buy w czerwcu 2017 r. Teraz od analizy i dopasowania oferty dla potencjalnego klienta do otrzymania przez niego ostatecznej polisy za pośrednictwem portalu klienta upływa nie więcej niż 60 sekund. Usługa, która jest dostępna w każdym czasie, na dowolnym urządzeniu i w czterech językach pozwala na nieskomplikowane przetwarzanie nowych wniosków, jak też zmian w polisie.

Wdrożenie nowego rozwiązania daje firmie Baloise następujące korzyści:

• Wnioski i zmiany polisy mogą być dokonywane online bez potrzeby wykonywania czynności administracyjnych;

• Dzięki cyfryzacji umów i faktur czasochłonne drukowanie i wysyłki są zbędne;

• Oferty są wstępnie skonfigurowane z możliwością dopasowania do potrzeb, a kontakt z użytkownikiem jest znacznie uproszczony.

Spółka Baloise korzysta z rozwiązania PolicyCenter i BillingCenter w środowisku produkcyjnym od 2015 r., z rozwiązań DataHub od 2016 r., a z portalu Quote and Buy dla ubezpieczających od 2017 r.

Więcej informacji o firmie Baloise można znaleźć na stronie www.baloise.com.

MetLife Auto & Home – MetLife Auto & Home wprowadza na rynek w pełni cyfrowe produkty ubezpieczeniowe dla domu i mieszkania na platformie Guidewire.

Firma MetLife Auto & Home we współpracy z Guidewire wprowadziła na rynek amerykański całkowicie cyfrową obsługę klienta, od złożenia oferty po obsługę roszczenia dla osób, które kupują ubezpieczenie domu i mieszkania. Dzięki nowemu produktowi klienci mogą otrzymać ofertę, wykupić polisę, uzyskać jej obsługę i całkowicie samodzielnie wnieść roszczenie.

Wdrażając w pełni cyfrowe rozwiązanie wykupu ubezpieczenia domu i mieszkania firma MetLife Auto & Home wraz z Guidewire stworzyły zintegrowaną cyfrową platformę end-to-end udostępnianą w chmurze. W maju 2017 r. platforma została uruchomiona na 11 rynkach; kolejne pięć rynków dołączyło w czerwcu 2017 r. W ciągu 14 miesięcy MetLife Auto & Home i Guidewire dostarczyły technologię do licznych odbiorców. Wykorzystanie platformy Guidewire InsurancePlatform™ udostępnionej w chmurze jest nowym doświadczeniem dla obu organizacji, zarówno Guidewire jak i MetLife Auto & Home.

MetLife korzysta z rozwiązań PolicyCenter, BillingCenter oraz portali Quote & Buy Portal, Account Management Portal i Claim Portal dla ubezpieczających od 2015 r. Firma korzysta z rozwiązań ClaimCenter i DataHub w środowisku produkcyjnym od 2017 r.

Więcej informacji o firmie MetLife można znaleźć na stronie www.metlife.com/mydirect.

Tokio Marine & Nichido Fire Insurance Co., Ltd./Tokio Marine & Nichido

Systems Co., Ltd. – Firma Tokio Marine, która korzysta z rozwiązania Guidewire ClaimCenter® nieustannie doskonaliła swoje systemy, nawet podczas poważnych zdarzeń katastroficznych i wdrożyła rozwiązania bezpapierowe i cyfrowe, które umożliwiły jej pracownikom zdalną i bardziej efektywną obsługę roszczeń z tytułu zdarzeń katastroficznych.

W 2011 r. we wschodniej Japonii nastąpiło wielkie trzęsienie ziemi. Kolejna katastrofa naturalna – tajfun nawiedził kraj w 2015 r., a po niej, w 2016 r., miało miejsce trzęsienie ziemi w Kumamoto. Firma Tokio Marine była przygotowana na zdarzenia w latach 2015 i 2016 dzięki ramowemu programowi integracji nowych kluczowych systemów, w tym ClaimCenter, oraz krokom podjętym w celu radykalnej poprawy obsługi roszczeń w przypadku katastrof poprzez wdrożenie bezpapierowego i całkowicie zdigitalizowanego procesu.

Kiedy tajfun uderzył w Japonię we wrześniu 2015 r. Tokio Marine w pełni wykorzystała funkcję bezpapierowego zgłaszania roszczeń w ramach ClaimCenter, co pozwoliło biurom obsługującym roszczenia w całej Japonii na zdalną rejestrację roszczeń i realizację różnych czynności administracyjnych. Wdrożenie umożliwiło firmie skrócenie o połowę czasu potrzebnego na wysyłanie formularzy roszczeń do klientów.

Tokio Marine korzysta z rozwiązania InsuranceSuite w środowisku produkcyjnym od 2012 r.

Więcej informacji o firmie Tokio Marine można znaleźć na stronie www.tokiomarine-nichido.co.jp/en/.

— Gratuluję zdobywcom nagród Guidewire Innovation w 2017 roku — powiedział Mike Polelle, dyrektor ds. dostaw, Guidewire Software. — Nieustannie podziwiamy i czerpiemy inspirację z tego, jak nasi klienci wprowadzają innowacje, aby jak najlepiej służyć ubezpieczonym i agentom oraz ułatwiać im dostosowanie się i osiągnięcie sukcesu na szybko zmieniającym się rynku ubezpieczeń.

Guidewire to platforma ciesząca się zaufaniem ubezpieczycieli majątkowych i osobowych, którzy dzięki niej angażują się w rozwój i innowacje. Łączymy technologie omnichannelowe, korowe i analityczne, oraz uczenie maszynowe, aby dostarczać naszą platformę jako usługę w chmurze. Ponad 540 ubezpieczycieli w 40 krajach, od nowych przedsięwzięć po największe firmy na świecie, korzysta z Guidewire.

Jako partner dla naszych klientów, nieustannie rozwijamy się, by umożliwić im odnoszenie sukcesów. Jesteśmy dumni z wyniku ponad 1600 projektów zakończonych sukcesem, zrealizowanych dzięki największemu w branży zespołowi R&D, wspieranemu przez ekosystem partnerów. Nasz rynek dostarcza setek aplikacji, które przyspieszają integrację i lokalizację oraz umożliwiają innowacyjność.

Po więcej informacji wejdź na www.guidewire.com.pl i śledź nas na X (Twitterze) oraz LinkedIn.