Analizy Cyberryzyka Autorstwa Guidewire Software Cyence Risk Analytics Będą Dostępne Na Platformie S&P Global Ratings360™

Produkty zwiększą transparentności rynkową dla klientów S&P Global Ratings
NOWY JORK FOSTER CITY Kalifornia, 16 lutego, 2018

firmy S&P Global Ratings, oddział S&P Global Inc. (NYSE: SPGI), oraz Guidewire Software Inc. (NYSE: GWRE) ogłosiły dziś połączenie sił: analizy i fachowa wiedza z zakresu cyberryzyka Guidewire Cyence Risk Analytics™ zostaną wykorzystane na platformie S&P Global Ratings360™, służącej projekcji najważniejszych czynników kształtujących ryzyko kredytowe danej firmy.

„Od dawna rozpatrujemy cyberbezpieczeństwo w kategoriach istotnego ryzyka. Nasi klienci, ich inwestorzy oraz cały rynek podzielają takie podejście,” mówi Chris Heusler, Dyrektor Handlowy z S&P Global Ratings. „Nasza współpraca z Guidewire i zespołem analityków z Cyence Risk Analytics pozwoli nam otworzyć zupełnie nowy rozdział w działalności firmy. Ich podejście do zagadnienia cyberryzyka wpisuje się doskonale w oferowane przez nas usługi, co więcej, może być wykorzystane również w działalności naszej spółki-matki S&P Global.”

Cyberbezpieczeństwo staje się coraz ważniejszym elementem ryzyka biznesowego, zaś jego naruszenie może skutkować dla firm faktycznymi przerwami w prowadzeniu działalności, stratami finansowymi oraz narażeniem dobrej reputacji. Mimo iż szacuje się, że straty światowej gospodarki z tytułu cyberprzestępstw wynoszą od 250 mld do ponad biliona dolarów rocznie[1], wiele firm wciąż nie ma świadomości, jak bardzo są narażone na cyberataki.

Analizy i dane S&P Global Ratings dotyczące konkretnych firm oraz informacje na temat cyberryzyka, przekrój danych zgromadzonych w czasie analizy informacji z całego internetu, adaptacyjne uczenie maszynowe oraz modelowanie ryzyka ekonomicznego dostarczane przez Guidewire Cyence Risk Analytics tworzą unikatową mieszankę, dającą klientom większą transparentność rynkową.

Dane Cyence to całościowy przegląd cyberryzyka dla ludzi, procesów i technologii, dający platformie S&P Global Ratings360TM większą wiarygodność w zakresie cyberbezpieczeństwa oraz zwiększający jej transparentność. Ocena cyberryzyka stanowi nieodzowną część dzisiejszych praktyk biznesowych. Współpraca z Cyence dowodzi, że S&P Global Ratings chce rozbudowywać obszar analiz i zarządzania danymi również w spółce-matce S&P Global.

Arvind Parthasarathi, Pierwszy Wiceprezes Zarządu Cyence Risk Analytics w Guidewire dodaje, „Bardzo się cieszymy na współpracę z S&P Global Ratings. Wierzymy, że wspólnymi siłami uda nam się budować wiedzę oraz bardziej transparentny rynek. Zmiany w prawie, a także ewolucja cyberryzyka sprawiają, że wszystkie firmy, niezależnie od wielkości, branży, w której działają czy lokalizacji, muszą coraz lepiej poznawać i rozumieć znaczenie cyberryzyka dla swojej działalności.”

Guidewire to platforma ciesząca się zaufaniem ubezpieczycieli majątkowych i osobowych, którzy dzięki niej angażują się w rozwój i innowacje. Łączymy technologie omnichannelowe, korowe i analityczne, oraz uczenie maszynowe, aby dostarczać naszą platformę jako usługę w chmurze. Ponad 540 ubezpieczycieli w 40 krajach, od nowych przedsięwzięć po największe firmy na świecie, korzysta z Guidewire.

Jako partner dla naszych klientów, nieustannie rozwijamy się, by umożliwić im odnoszenie sukcesów. Jesteśmy dumni z wyniku ponad 1600 projektów zakończonych sukcesem, zrealizowanych dzięki największemu w branży zespołowi R&D, wspieranemu przez ekosystem partnerów. Nasz rynek dostarcza setek aplikacji, które przyspieszają integrację i lokalizację oraz umożliwiają innowacyjność.

Po więcej informacji wejdź na www.guidewire.com.pl i śledź nas na X (Twitterze) oraz LinkedIn.