Guidewire rozszerza program konsultingowy PartnerConnect o dodatkowe produkty i specjalizacje regionalne

Towarzystwa ubezpieczeniowe będą mogły lepiej rozumieć kompetencje partnerów Guidewire.
FOSTER CITY Calif. and LONDON, 16 listopada, 2018

Guidewire Software, Inc. (NYSE: GWRE), dostawca niezawodnej platformy dla branży ubezpieczeń majątkowych i osobowych, ogłosił dodanie nowych funkcjonalności i rozszerzenie programu konsultingowego PartnerConnect. Dodano nowe specjalizacje, by towarzystwa ubezpieczeniowe mogły wybierać na swoich partnerów lub wykonawców w projektach Guidewire jak najlepszych fachowców. Wśród udostępnionych specjalizacji znalazły się dwie, które wcześniej pomyślnie przeszły pilotaże.

– Dzięki nowym funkcjonalnościom klienci będą mogli uzyskać wszystkie informacje na temat kompetencji ich potencjalnych partnerów w danym regionie w zakresie wybranego przez nich produktu – mówi Lisa Walsh, Wiceprezes ds. Współpracy, Guidewire Software. – Dodanie tych specjalizacji pozwoli nam również na uzyskanie większej ilości informacji na temat działania i kompetencji naszych partnerów.

W celu uzyskania specjalizacji partnerzy muszą się wykazać posiadaniem odpowiedniej wiedzy, umiejętności i kompetencji w zakresie konkretnego produktu bądź rozwiązania z oferty Guidewire. Dokonują tego poprzez ocenę pracowników na wielu poziomach (specjalistycznych i zawodowych) w ramach programu Guidewire Partner Education oraz przedstawienie stosownych referencji.

W tym roku Guidewire przeprowadziło pilotażowy program w dwóch specjalizacjach: Regional Premier Americas oraz Premier Services Engagement. Od teraz ruszają kolejne specjalizacje:

• Guidewire PolicyCenter,

• Guidewire ClaimCenter,

• Guidewire BillingCenter,

• Guidewire InsuranceSuite - Integration,

• Guidewire InsuranceSuite - Core,

• Guidewire Digital Engagement,

• Digital UX Complementary,

• Guidewire DataHub,

• Guidewire DataHub+,

• Guidewire Cloud,

• Premier Go-to-Market (GTM) – w obszarze EMEA,

• Premier Go-To-Market – Ameryka Północna (wcześniej Regional Premier Americas).

– Rozbudowanie programu i możliwość zdobycia specjalizacji to świetny krok. Dzięki temu partnerzy będą mogli w bardziej przejrzysty sposób prezentować swoje usługi i umiejętności towarzystwom ubezpieczeniowym w swoich regionach – mówi Lars Ackermann, Partner Zarządzający w firmie IKOR.

– PwC bardzo cieszy się z wprowadzenia tak istotnych zmian w doskonałym, długoterminowym programie współpracy z Guidewire – komentuje Paul McDonnell, globalny doradca w zakresie ubezpieczeń, PwC. – Dzięki tym zmianom wzrośnie nasza wartość w oczach wspólnych klientów. Będziemy również kontynuować inwestowanie w produkty Guidewire.

– Guidewire posiada niezwykle dynamiczny ekosystem. Bycie jego częścią to dla nas wielkie wyróżnienie. Doradcy będą teraz mogli pochwalić się swoim doświadczeniem nabytym w projektach Guidewire w sposób korzystny i pomocny z punktu widzenia naszych wspólnych klientów – mówi Jérôme Isabelle, Wiceprezes ds. współpracy strategicznej i nowych rynków, V-NEO z GFT.