Admiral Group rozszerza współpracę z firmą Guidewire aby pozyskiwać klientów i agentów kanałami cyfrowymi

Firma specjalizująca się w ubezpieczeniach komunikacyjnych wdraża aplikacje cyfrowe Guidewire w celu zwiększenia efektywności operacyjnej i usprawnienia swoich działań.
CARDIFF i LONDYN, 9 marca, 2020

Spółka Admiral Group plc, jeden z największych ubezpieczycieli komunikacyjnych w Wielkiej Brytanii, oraz Guidewire Software, Inc. (NYSE: GWRE), dostawca niezawodnej platformy dla branży ubezpieczeń majątkowych i osobowych, ogłosiły, że Admiral z sukcesem wdrożył produkty Guidewire InsurancePlatform Digital, Guidewire CustomerEngage oraz Guidewire ProducerEngage.

Do tej pory Admiral był użytkownikiem systemów do obsługi polis oraz rozliczeń. Obecnie wdrożył aplikacje cyfrowe do ubezpieczeń komunikacyjnych w ramach swoich czterech głównych marek, którymi są: Admiral, elephant.co.uk, Diamond oraz Bell.

„Już wcześniej zaczęliśmy korzystać z nowoczesnej platformy do obsługi polis i procesów rozliczeniowych autorstwa Guidewire. Rozwiązanie to umożliwia nam szybkie i skuteczne wprowadzanie produktów na rynek,” mówi Daniel Lewis, kierownik działu dostaw oprogramowania w firmie Admiral. „Mając na uwadze to doświadczenie, zdecydowaliśmy się na zastąpienie naszych dotychczasowych portali samoobsługowych dla klientów i pośredników i wykorzystanie nowych funkcjonalności cyfrowych, jakie dają aplikacje Guidewire. Po fazie intensywnych prac wdrożeniowych, stopniowo zaczęliśmy korzystać z narzędzi Guidewire w każdej kolejnej spółce-córce.”

Dzięki aplikacjom cyfrowym firmy Guidewire spółka Admiral:

• udostępnia polisobiorcom i agentom kompleksowe i proste w obsłudze narzędzia samoobsługowe.

• ulepsza obsługę klienta dzięki wielokanałowej i zindywidualizowanej ofercie.

• wykorzystuje niestandardowe, łatwo konfigurowalne funkcje usprawniające działanie i budujące innowacyjność firmy oraz

• szybciej szkoli personel dzięki intuicyjnym i łatwym w obsłudze systemom.

„Gratulujemy firmie Admiral pomyślnego wdrożenia naszych aplikacji cyfrowych,” mówi Mark Williams, Wiceprezes ds. usług specjalistycznych w regionie EMEA, Guidewire Software. „Niezmiernie cieszy fakt, że nasi klienci zacieśniają współpracę z nami i zwiększają swoje możliwości. Pragniemy wyrazić uznanie dla firmy Admiral za nieustanne dążenie do tego, by dostarczać swoim klientom innowacyjne produkty i usługi, które są warte swojej ceny.”