FRIDAY Wdraża System Guidewire InsuranceSuite™ w Chmurze, w Rekordowym Czasie - 60 Dni

Niemiecki internetowy ubezpieczyciel komunikacyjny łączy nowatorstwo z prostotą w swoim nowym produkcie, którego koszt jest uzależniony od liczby przejechanych kilometrów
BERLIN Niemcy oraz LONDYN Wielka Brytania, 12 września, 2017

FRIDAY, cyfrowy ubezpieczyciel komunikacyjny, oraz Guidewire Software, Inc. (NYSE: GWRE), dostawca oprogramowania dla firm ubezpieczeniowych, ogłosiły dzisiaj, że FRIDAY używa produktów Guidewire InsurancePlatform™ w swoich procesach biznesowych oraz w celu wprowadzania swojego cyfrowego modelu ubezpieczeń. FRIDAY wdrożył już Guidewire InsuranceSuite™ oraz Guidewire Rating Management™ jako platformę do wystawiania polis, administrowania nimi, zarządzania szkodami, obciążania i ustalania cen. FRIDAY stosuje również interfejsy programistyczne aplikacji (APIs) Guidewire Digital Portals™ w celu podnoszenia poziomu usług cyfrowych oferowanych swoim klientom.

FRIDAY, niemiecki oddział Bâloise Assurances Luxembourg S.A., świadczy całość swoich usług ubezpieczeniowych bez korzystania z dokumentów papierowych, mobilnie oraz w sposób w pełni zintegrowany cyfrowo, pobierając płatności za okresy miesięczne. Oferuje także nieformalne i proste podejście do ubezpieczeń komunikacyjnych dzięki kreatywnemu cyfrowemu angażowaniu klientów.

We współpracy z PwC, członkiem sojuszu Guidewire PartnerConnect™, zespół FRIDAY nie tylko wdrożył platformę Guidewire w chmurze w rekordowym tempie, lecz również stworzył nowatorski produkt, nowość na niemieckim rynku ubezpieczeń komunikacyjnych. Produkt ten pozwala właścicielom samochodów płacić za ubezpieczenie kwotę uzależnioną od liczby przejechanych kilometrów, z roczną składką korygowaną wstecz w zależności od przejechanej odległości, zgodnie z danymi przekazywanymi FRIDAY przez klienta.

"We FRIDAY staramy się kształtować przyszłość ubezpieczeń, oferując i rozwijając klientocentryczne produkty," powiedział Christoph Samwer, dyrektor generalny i współzałożyciel FRIDAY. "Nasz pierwszy projekt obejmuje produkt za kwotę uzależnioną od liczby przejechanych kilometrów, co stanowi nowość na rynku niemieckim i dobrze obrazuje nasz cel, jakim jest zapewnianie klientom elastycznego ubezpieczenia, dopasowanego do różnych stylów życia. Dążymy do tego, aby stać się w przyszłości najbardziej popularnym ubezpieczycielem komunikacyjnym w Niemczech."

Produkty Guidewire pozwalają FRIDAY:

• zapewniać klientom usługi cyfrowe na najwyższym poziomie dzięki prostym, łatwymw użytku produktom;

• szybko wprowadzać nowe produkty (co miesiąc, a może nawet co tydzień) dzięki automatyzacji i wsparciu dla procesów;

• odnosić korzyści w postaci większej wydajności i oszczędności dzięki wykorzystaniu chmury, np. poprzez wyłączanie serwera, gdy nie jest potrzebny; i

• wykorzystywać zintegrowaną platformę technologiczną do budowania otwartej architektury API.

"Innowacyjność w branży ubezpieczeniowej wymaga wysokiej jakości, elastycznego systemu podstawowego oraz doskonałej obsługi klienta," stwierdził Silvan Saxer, dyrektor operacyjny FRIDAY. "Uważamy, że dzięki Guidewire dysponujemy właściwą technologią, aby osiągać swoje cele biznesowe, czyli dostarczać produkty, które są najlepsze w swojej klasie, skalowalne i bezpieczne. Udane wdrożenie naszej platformy w tak krótkim czasie, poniżej 60 dni roboczych, to wielkie osiągnięcie i pełna satysfakcja."

"Cieszymy się, że FRIDAY stał się naszym najnowszym niemieckim klientem," powiedział Keith Stonell, dyrektor zarządzający Guidewire w regionie EMEA. "Najszybsze wdrożenie Guidewire InsuranceSuite w historii to wielkie osiągnięcie, świadczące o naszej determinacji. Nawiązując do tradycji swojego podmiotu dominującego – szwajcarskiej Grupy Bâloise, zespół FRIDAY wnosi wiedzę i doświadczenie firmy technicznej oraz podejście umożliwiające realizację swojej ambitnej i nowatorskiej strategii."

Guidewire to platforma ciesząca się zaufaniem ubezpieczycieli majątkowych i osobowych, którzy dzięki niej angażują się w rozwój i innowacje. Łączymy technologie omnichannelowe, korowe i analityczne, oraz uczenie maszynowe, aby dostarczać naszą platformę jako usługę w chmurze. Ponad 540 ubezpieczycieli w 40 krajach, od nowych przedsięwzięć po największe firmy na świecie, korzysta z Guidewire.

Jako partner dla naszych klientów, nieustannie rozwijamy się, by umożliwić im odnoszenie sukcesów. Jesteśmy dumni z wyniku ponad 1600 projektów zakończonych sukcesem, zrealizowanych dzięki największemu w branży zespołowi R&D, wspieranemu przez ekosystem partnerów. Nasz rynek dostarcza setek aplikacji, które przyspieszają integrację i lokalizację oraz umożliwiają innowacyjność.

Po więcej informacji wejdź na www.guidewire.com.pl i śledź nas na X (Twitterze) oraz LinkedIn.