Saint-Christophe Wykorzysta Systemy Guidewire Do Obsługi Roszczeń

Dzięki ClaimCenter francuska firma ulepszy obsługę klienta oraz zwiększy skuteczność swoich działań
PARYŻ Francja i LONDYN Wielka Brytania, 11 czerwca, 2018

Guidewire Software, Inc. (NYSE: GWRE), dostawca oprogramowania dla firm ubezpieczeniowych, ogłosił, że Saint-Christophe Assurances (Saint-Christophe), lider na francuskim rynku ubezpieczeń wzajemnych, wdrożył ClaimCenter™ jako swój nowy system obsługi roszczeń.

Firma Saint-Christophe zdecydowała się na wykorzystanie tego produktu ze względu na jego wielofunkcyjność oraz elastyczność. Implementacja odbywała się w trzech etapach (w dziale ubezpieczeń komercyjnych i osobistych) w odniesieniu do ubezpieczeń OC, majątkowych oraz komunikacyjnych. Proces wdrożenia platformy przebiegał stopniowo, aby pogodzić wszystkie interesy biznesowe oraz wymagania techniczne.

"Dzięki ClaimCenter możemy znacznie wydajniej obsługiwać roszczenia w codziennej pracy. Co jednak najistotniejsze, wzrosła jakość świadczonych przez nas usług," mówi Xavier Demaret, Dyrektor Finansowy oraz Szef działu obsługi roszczeń w firmie Saint-Christophe. "Gdy zdecydowaliśmy się na wprowadzenie zmian, a także na etapie ich precyzowania, a później wdrażania w życie mieliśmy możliwość zweryfikowania oraz udoskonalenia procedur biznesowych stosowanych w naszej firmie. Teraz mamy narzędzie, które pozwala nam lepiej kontrolować koszty administracyjne za sprawą przejrzystych i automatycznych procesów."

"Serdecznie gratulujemy Saint-Christophe skutecznego wdrożenia ClaimCenter jako narzędzia do obsługi roszczeń," mówi Sheridon Glenn, Wiceprezes ds. doradztwa lokalnego oraz zarządzania usługami biznesowymi w Guidewire. "Jesteśmy pełni podziwu dla ich umiejętności wsłuchiwania się w potrzeby klientów oraz wprowadzania innowacyjnych rozwiązań na podstawie wyciągniętych wniosków."