eviid dołącza do programu Guidewire PartnerConnect Alliance Program

Nowy partner pomoże zmienić oblicze procesu obsługi roszczeń dzięki narzędziu do raportowania materiałów wideo stanowiących dowody w sprawach
LIVERPOOL and LONDON UK, 18 września, 2019

Firma eviid, lider na rynku bezpiecznej technologii nagrań wideo stanowiących dowody w sprawach, oraz spółka Guidewire Software, Inc. (NYSE: GWRE), dostawca niezawodnego oprogramowania dla branży ubezpieczeń majątkowych i osobowych, ogłosiły dziś, że eviid dołączyła do sieci Guidewire PartnerConnect™ jako partner Solution.

eviid oferuje firmom ubezpieczeniowym skalowalne ogólnofirmowe rozwiązania wideo, które można stosować w całym procesie obsługi roszczeń, od momentu zgłoszenia zawiadomienia o stracie aż do rozwiązania sprawy. Ich wykorzystanie może zwiększyć skuteczność działań i oszczędności, a także spowodować gwałtowny wzrost stopy zwrotu z inwestycji oraz umożliwić optymalizację nakładów prac związanych z obsługą klienta przez ubezpieczycieli, dostawców mediów oraz likwidatorów szkód na całym świecie. Jako członek sieci PartnerConnect Solution eviid planuje wykorzystać platformę deweloperską Guidewire DevConnect™ do stworzenia dodatku do Guidewire ClaimCenter™. Ubezpieczyciele korzystający z ClaimCenter będą mogli pobrać wtyczkę „plug-and-play” z Guidewire Marketplace i wdrożyć ją do swoich procesów obsługi roszczeń.

„Postrzegamy naszą technologię jako katalizator zmian,” mówi John Ridd, prezes eviid. „Nasze wiodące rozwiązania w zakresie technologii wideo pozwalają specjalistom do spraw ubezpieczeń, a także ich klientom uwiarygodnić i udostępniać dowody w formie wideo w sposób bezpieczny. To także zupełnie nowe spojrzenie na gromadzenie, transferowanie i ocenę dowodów najistotniejszych dla danej sprawy. Integracja z ClaimCenter umożliwi bezpieczną i zgodną z przepisami wymianę informacji niezbędną do odpowiedniego zarządzania procesem obsługi roszczeń w przedsiębiorstwie oraz w ramach szeroko pojętego łańcucha dostaw.”

„Z przyjemnością witamy eviid na pokładzie Guidewire PartnerConnect Solution,” mówi Neil Betteridge, wiceprezes ds. strategii w Guidewire Software. „Z wtyczką autorstwa eviid, zwalidowaną w ramach programu Ready for Guidewire, nasi wspólni klienci ubezpieczeniowi otrzymają dostęp do zabezpieczonej platformy wideo, umożliwiającej uwierzytelnianie materiałów fotograficznych i materiałów wideo. Uzyskają także pewność, że posiadają pełną i rzetelną dokumentację wizualną roszczenia.”